کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اعلام کرده است که زیرساختهای آموزشی در مناطقی که میزبان مهاجران بازگشته از ایران و پاکستان هستند، با فشار «شدید» مواجهاند و برای تأمین نیازهای آموزشی، بیش از ۵۲ هزار معلم دیگر لازم است.
این کمیساری گفته که این مناطق شامل ۷۵ ولسوالی در سراسر ولایتهای افغانستاناند و در حال حاضر، برای ارائه خدمات آموزشی در سطح مطلوب، به ۵۲ هزار و ۶۹ معلم نیاز دارند. با آنکه بحران آموزشی فراگیر است، یافتههای این نهاد نشان میدهد که تنها چهار ولسوالی ظرفیت ارائه خدمات آموزشی مطلوب برای مهاجران را دارا هستند.
بر اساس گزارش تازهای که روز دوشنبه، ۱۲ جوزا، توسط این کمیساری منتشر شد، زیرساختها، خدمات آموزشی و بهداشتی، و دسترسی به آب آشامیدنی در این مناطق بررسی شده است. در بخش صحت نیز تأکید شده که برای ارائه خدمات صحی مطلوب، دهها مرکز جدید مورد نیاز است.
طبق آمار ارائهشده در این گزارش، برای تأمین خدمات درمانی استاندارد، به ۴۵۹ مرکز صحی دیگر نیاز است. تنها در حوزه شمالشرق افغانستان، مناطق میزبان مهاجران به ۱۵۴ کلینیک تازه احتیاج دارند. همچنین خانوادههایی که دارای عضو دارای معلولیت هستند، نسبت به سایر خانوادهها دسترسی کمتری به خدمات صحی دارند.
در این گزارش آمده که بیجاشدگان داخلی و مهاجران بازگشته نسبت به ساکنان جامعه میزبان، ۱۴ درصد کمتر کودکان خود را به مکتب میفرستند. از سوی دیگر، خانوادههایی که زیر خط فقر زندگی میکنند، نسبت به خانوادههای بالای خط فقر، ۴۷ درصد کمتر به آب کافی دسترسی دارند.
این گزارش در حالی منتشر شده که بر اساس گزارش روز یکشنبهی همین کمیساری، تنها از آغاز سال جاری میلادی تا کنون بیش از ۶۳۰ هزار مهاجر افغان از ایران و پاکستان به افغانستان بازگشتهاند. از این میان، نزدیک به نیمی از آنها از سوی دو کشور میزبان اخراج شدهاند.
بیشتر بخوانید: