">
تلویزیون چکاد

گزارش سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که در طول سه سال گذشته، ۲۵۶ خبرنگار در افغانستان بازداشت شده‌اند

138

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (UNAMA) اعلام کرده است که طالبان پس از تسلط دوباره‌شان بر کشور، دست‌کم ۲۵۶ خبرنگار را بازداشت کرده‌اند.

یوناما روز سه‌شنبه، ۶ قوس، با نشر گزارشی زیر عنوان «آزادی رسانه‌ها در افغانستان» به چالش‌های روزافزون رسانه‌ها، خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای در افغانستان زیر سلطه طالبان پرداخته است.

براساس این گزارش، خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای زن با محدودیت‌های شدید و «تبعیض‌آمیز» روبه‌رو هستند.

به گفته یوناما، طی بیش از سه سال گذشته طالبان ۳۳۶ مورد خشونت علیه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای را مرتکب شده‌اند.

این خشونت‌ها شامل ۲۵۶ مورد بازداشت خودسرانه، ۱۳۰ مورد شکنجه و ۷۵ مورد تهدید یا ارعاب است.

در این گزارش به نقل از رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل و رییس یوناما، آمده است: «ما از [طالبان] می‌خواهیم که امنیت همه روزنامه‌نگاران و کارمندان رسانه‌ای را حین انجام وظایف‌شان تضمین کنند و اهمیت زنان شاغل در بخش رسانه را کاملاً به رسمیت بشناسند.»

در همین حال، ولکر ترک، کمیسار عالی حقوق بشر سازمان ملل یافته‌های این گزارش را نگران‌کننده خوانده و از طالبان خواسته است که اقدامات خود را با تعهدات افغانستان تحت قوانین بین‌المللی مطابقت دهند.

ترک افزوده است: «روزنامه‌نگاران و کارمندان رسانه‌ها وظایف حیاتی را در اطلاع‌رسانی به مردم در مورد رویدادهایی که بر زنده‌گی روزمره آن‌ها تأثیر می‌گذارد، از جمله در مورد مسایل ضروری بشردوستانه و حفاظتی انجام می‌دهند.»

رییس یوناما حمایت تخنیکی و مالی از بخش رسانه در افغانستان زیر سلطه طالبان را برای رشد کشور مفید خوانده است.

به گفته این مقام سازمان ملل، کاهش حمایت‌های فنی و مالی جامعه جهانی از سکتور رسانه‌ها در کشور، این بخش را بیش‌تر آسیب‌پذیر کرده است.

از سوی دیگر، طالبان این گزارش را رد کرده و مدعی شده‌اند که افراد بازداشت شده مرتکب «جنایت» شده‌اند.

رویترز به نقل از وزارت امور خارجه طالبان گزارش داده که این گروه هیچ خبرنگاری را «خودسرانه» بازداشت نکرده است.

براساس این گزارش، کارمندان رسانه‌ای زن نیز مشروط به رعایت قوانین طالبان، از جمله پوشاندن صورت و محل جداگانه از مردان مصروف کار در رسانه‌ها هستند.

این در حالی است که طالبان پس از تسلط دوباره‌شان بر افغانستان، محدودیت‌های شدیدی را علیه خبرنگاران و رسانه‌ها وضع کرده‌اند.

در حال حاضر شماری از خبرنگاران در زندان‌‌های طالبان به سر می‌برند.

بیشتر بخوانید:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.