ترامپ بر بازپس‌گیری پایگاه بگرام تأکید کرده و مذاکرات با طالبان ادامه دارد

دونالد ترامپ، رییس‌جمهور امریکا، روز جمعه در کاخ سفید اعلام کرد که این کشور در حال مذاکره با طالبان درباره پایگاه بگرام است. او گفت: «خواهیم دید که با بگرام چه می‌شود. ما در حال مذاکره با افغانستان هستیم. هرگز نباید از آن دست بر می‌داشتیم.»

ترامپ نحوه خروج امریکا از افغانستان را شرم‌آورترین روز تاریخ کشور خواند و افزود که دولت او از افغانستان خارج می‌شد، اما قرار بود پایگاه بگرام حفظ شود. او پیش‌تر روز پنج‌شنبه در لندن به‌صورت علنی اعلام کرده بود که دولتش در تلاش بازپس‌گیری میدان هوایی بگرام است.

در کنفرانس خبری مشترک با کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، ترامپ گفت: «ما در تلاشیم تا آن را پس بگیریم زیرا طالبان به چیزهایی از ما نیاز دارند. ما آن پایگاه را می‌خواهیم.»

مقام‌های فعلی و سابق امریکا اظهار داشتند که تصرف و حفظ پایگاه بگرام نیازمند اعزام ده‌ها هزار نیرو است و این به معنای حمله دوباره امریکا به افغانستان خواهد بود. به نوشته سی‌ان‌ان، ترامپ و مقام‌های ارشد امنیت ملی بر این باورند که این پایگاه برای نظارت بر چین، دسترسی به عناصر خاکی کمیاب و معادن، ایجاد گره ضدتروریسم برای هدف قرار دادن داعش و احتمالاً بازگشایی مرکز دیپلماتیک مورد نیاز است.

مقام‌های طالبان گفته‌اند که دروازه تعامل و معامله با امریکا باز است، اما حضور نظامی این کشور در افغانستان پذیرفتنی نیست. ترامپ در حالی بر بازپس‌گیری بگرام تأکید دارد که اخیراً هیأت امریکایی به ریاست نماینده ویژه او در امور گروگانان به کابل سفر کرده است.

بیشتر بخوانید:

نظرات (0)
افزودن نظر