بازگشت بیش از ۸۶۰ هزار مهاجر افغان از پاکستان طی یک‌سال گذشته

از سپتامبر سال ۲۰۲۳ تا کنون، بیش از ۸۶۰هزار شهروند افغانستان، خاک پاکستان را ترک کرده‌اند. داده‌های تازه نشان می‌دهد که بیش از نیم میلیون نفر از این افراد، از طریق گذرگاه‌های مرزی ایالت خیبر پختونخوا وارد افغانستان شده‌اند.

روزنامه داون روز یک‌شنبه، ۲۴ حمل به نقل از مقام‌های پاکستانی و سازمان بین‌المللی مهاجرت گزارش داد که بازگشت مهاجران افغان از پاکستان در دو مرحله انجام شده؛ در مرحله نخست، افغان‌های بدون مدرک به‌گونه اجباری اخراج شده‌اند.

مرحله دوم این روند که از آغاز سال جاری میلادی آغاز شده، شامل افغان‌های دارای کارت شهروندی افغان (ای‌سی‌سی) می‌شود.

دولت پاکستان به این دسته از پناهجویان دستور داده بود تا تاریخ اول اپریل ۲۰۲۵ خاک این کشور را ترک کنند.

طبق آمار رسمی، تنها در روز جمعه، ۲۲ حمل ۴ هزار و ۹۰۸شهروند افغانستان از پاکستان اخراج شده‌اند. از این میان، ۲ هزار و ۴۷۵ نفر دارای اسناد قانونی (ای‌سی‌سی) بوده‌اند که بیش از دو هزار نفرشان به‌گونه داوطلبانه و حدود ۳۵۰ نفر به‌گونه اجباری از طریق گذرگاه تورخم اخراج شده‌اند.

در کنار آن، ۲ هزار و۴۳۳ نفر دیگر که هیچ مدرک قانونی نداشته‌اند، نیز از پاکستان اخراج شده‌اند که بیش از ۱ هزار و ۹۰۰ تن‌شان داوطلبانه رفته‌اند و ۵۲۰ نفر به‌گونه اجباری از مرز تورخم اخراج شده‌اند.

بر بنیاد اطلاعات سازمان بین‌المللی مهاجرت، از ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۳ تا ۵ اپریل ۲۰۲۵، در مجموع ۸۶۱ هزار و ۷۶۳ نفر به افغانستان برگشته‌اند.

تنها از آغاز اپریل سال جاری تا کنون، ۱۶ هزار و ۲۴۲ دارنده کارت شهروندی افغان از پاکستان اخراج شده‌اند که از این میان، ۹ هزار و ۴۳۹ نفر داوطلبانه و ۶ هزار و ۸۰۳  نفر به‌گونه اجباری اخراج شده‌اند.

از مجموع این افراد، ۵۰۰ هزار و ۴۰ نفر از طریق دو گذرگاه مرزی در خیبر پختونخوا وارد افغانستان شده‌اند.

سازمان‌های ملل متحد، از جمله کمیساریای عالی پناهندگان (UNHCR) و (IOM)، گزارش داده‌اند که از تاریخ اول مارچ تا پنجم اپریل، ۱۹ هزار و ۳۳۴ افغان از طریق گذرگاه‌های تورخم، غلام‌خان، چمن، بادینی و بهرامچه از پاکستان به کشور برگشته‌اند.

مسوولان سازمان بین‌المللی مهاجرت گفته‌اند که در روزهای چهارم و پنجم اپریل، بازگشت مهاجران افغان به‌گونه بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است؛ در هر روز بیش از ۲هزار نفر ثبت شده‌اند.

بیشتر بخوانید:

نظرات (0)
افزودن نظر