چهار میلیارد دالر ذخایر افغانستان؛ آمریکا به دنبال کنترل، طالبان در پی دسترسی

بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان اعلام کرد که ممکن است حکومت امریکا به رهبری دونالد ترامپ و کانگرس ذخایر ارزی افغانستان را تحت کنترل خود درآورد. ارزش ذخایر ارزی افغانستان که در حال حاضر در صندوق امانی این کشور در سوئیس نگهداری می‌شود به حدود چهار میلیارد دالر رسیده است.

طالبان نیز در پی دسترسی به این ذخایر ارزی هستند، اما سیگار می‌گوید این گروه هیچ حق قانونی برای دسترسی به این پول ندارد. زیرا اداره این گروه به‌عنوان حکومت رسمی افغانستان به رسمیت شناخته نمی‌شود و تحت تحریم‌ها قرار دارد.

در سال ۲۰۲۲ میلادی، ایالات متحده ۳.۵ میلیارد دالر از دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان را به صندوق امانی افغانستان در سوئیس منتقل کرد. به گفته سیگار، دارایی این صندوق از آن زمان تاکنون به حدود چهار میلیارد دالر افزایش یافته است.

اگرچه تاکنون از این صندوق هیچ پرداختی به نفع مردم افغانستان انجام نشده است، اما این صندوق با هدف محافظت و ثبات اقتصادی افغانستان تأسیس شده است.

بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان در تازه‌ترین گزارش خود که روز جمعه منتشر شد، گفت که طالبان در فهرست جهانی گروه‌های تروریستی ویژه آمریکا قرار دارند و تحت تحریم‌های این کشور و سازمان ملل قرار دارند. بنابراین حق قانونی برای دسترسی به ذخایر ارزی افغانستان ندارد.

گزارش سیگار پس از آن منتشر شد که اداره دونالد ترامپ کمک‌های خارجی خود – به استثنای کمک به اسرائیل و مصر- را برای ۹۰ روز تعلیق کرد. وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده است که کمک‌های خارجی این کشور را بررسی می‌کند تا مطمئن شود که همه آن‌ها با سیاست خارجی ترامپ مطابقت دارند.

سیگار گفته است در چهارچوب این بررسی‌ها، اداره دونالد ترامپ و کانگرس ممکن است برگرداندن ذخایر ارزی افغانستان تحت کنترل حراست امریکا را نیز بررسی کند.

سیگار گزارش داده است که آمریکا از زمان خروج از افغانستان در سال ۲۰۲۱ تاکنون نزدیک به ۳.۷۱ میلیارد دالر در این کشور هزینه کرده است. به نقل از سیگار، بیشتر این پول به نهادهای سازمان ملل اختصاص یافته است.

در گزارش آمده است که حدود ۱.۲ میلیارد دالر دیگر در جریان بررسی قرار دارد و ممکن است در آینده پرداخت شود.

این گزارش اضافه می‌کند که کمک‌های بشردوستانه ایالات متحده ممکن است از بروز قحطی در پی فروپاشی اقتصادی جلوگیری کرده باشد، اما نتوانسته است طالبان را از گروگان‌گیری شهروندان آمریکایی، سرکوب حقوق زنان و دختران، سانسور رسانه‌ها، تبدیل افغانستان به «پناهگاه تروریست‌ها» و هدف قرار دادن کارمندان دولت پیشین افغانستان بازدارد.

ایالات متحده بزرگ‌ترین کمک‌کننده خارجی به افغانستان است. سیگار می‌گوید طالبان از بخش قابل توجهی از کمک‌ها مالیات می‌گیرد و از بخش دیگری از این کمک‌ها سوءاستفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید:

طالبان
نظرات (0)
افزودن نظر