">
تلویزیون چکاد

سازمان حقوقی: آمریکا به متحدان افغان خود پشت کرده است

5

سازمان جهانی کمک‌های حقوقی و دادخواهی برای پناهندگان (IRAP) در بیانیه‌ای به مناسبت پنجمین سالگرد بازگشت طالبان به قدرت، از سیاست‌های دولت دونالد ترامپ در قبال پناهندگان افغان به شدت انتقاد کرد.

به گفته این سازمان، ایالات متحده به‌طور فزاینده‌ای به پناهندگان افغان، از جمله آنانی که جان خود را برای حمایت از مأموریت آمریکا در افغانستان به خطر انداخته‌اند، پشت کرده است. «آی‌آرای‌پی» تأکید کرده است که سال‌ها تأخیر در صدور ویزای ویژه مهاجرت (SIV)، بسیاری از متحدان آمریکا را در افغانستان در معرض خطر نگه داشته است.

جنیفر پاتوتا، معاون مدیر خدمات حقوقی این سازمان، گفته است که دولت ترامپ نه تنها ورود شهروندان افغانستان را ممنوع کرده، بلکه به‌طور فعال جوامع افغان مقیم آمریکا را نیز متلاشی می‌کند. وی افزود که دولت آمریکا به وعده‌ای که برای محافظت از پناهندگان افغان به کنگره داده بود، خیانت کرده است.

از اواخر سال ۲۰۲۵، ممنوعیت سفر و توقف صدور ویزای مهاجرتی برای شهروندان افغانستان اجرایی شده است. حتی دارندگان ویزای ویژه مهاجرتی (SIV) نیز از ورود به آمریکا بازمانده‌اند. «آی‌آرای‌پی» دولت ترامپ را به برخورد تبعیض‌آمیز متهم کرده و گفته است که در سال مالی ۲۰۲۶، تنها سه شهروند افغانستان در این کشور اسکان داده شده‌اند.

این سازمان همچنین نسبت به برخورد با پناهجویان افغان در داخل خاک آمریکا نیز انتقاد کرده است. بر اساس این بیانیه، پناه‌جویان افغان در داخل ایالات متحده دستگیر شده و وضعیت قانونی آنان سلب می‌شود و در معرض اخراج قرار می‌گیرند.

این انتقادها در حالی مطرح می‌شود که دونالد ترامپ از ابتدای بازگشت به کاخ سفید در سال ۲۰۲۵، ورود شهروندان چندین کشور از جمله افغانستان را به خاک آمریکا ممنوع کرده است. هزاران نفر که به دلیل همکاری با ارتش و نهادهای آمریکایی در معرض انتقام‌جویی طالبان قرار دارند، همچنان در داخل افغانستان و کشورهای منطقه در انتظار ویزای ویژه مهاجرتی (SIV) به سر می‌برند.

بیشتر بخوانید:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.