">
تلویزیون چکاد

باز هم خودکشی؛ فقر و بیکاری در سایه حکومت طالبان جوانان را به کام مرگ می‌کشاند

5

منابع محلی در ولایت کنر تأیید کرده‌اند که یک جوان به نام «زاهد»، حوالی چاشت روز شنبه (۲۷ سرطان) در ولسوالی منوری این ولایت، به دلیل مشکلات اقتصادی و بیکاری، به زندگی خود پایان داده است.

طالبان از ۱۵ اوت ۲۰۲۱ (۲۴ اسد ۱۴۰۰) بر افغانستان مسلط شده‌اند و اکنون در آستانهٔ پنج‌سالگی حکومت خود، نه تنها نتوانسته‌اند بیکاری را کاهش دهند، بلکه با سیاست‌های انزواطلبانه، اقتصادی ورشکسته را تحویل مردم داده‌اند و هر روز بر شمار قربانیان ناامیدی افزوده می‌شود.

مراسم خاک‌سپاری او عصر دیروز برگزار شد، اما مقام‌های محلی طالبان در کنر تاکنون هیچ اظهارنظری دربارهٔ این رویداد نکرده‌اند. این سکوت، در حالی است که موارد خودکشی در میان جوانان در ولایت‌های مختلف کشور، به ویژه در دوران حاکمیت طالبان، به طرز نگران‌کننده‌ای افزایش یافته است.

کارشناسان اقتصادی و روان‌شناسان اجتماعی، علت اصلی این خودکشی‌ها را فقر گسترده، بیکاری، ناامیدی از آینده و نبود امید در جامعه عنوان می‌کنند؛ عواملی که با سیاست‌های اقتصادی ناکارآمد و انزوای بین‌المللی طالبان، روزبه‌روز تشدید شده است.

طالبان که خود را مسئول تأمین معیشت و امنیت روانی مردم می‌داند، نه تنها برنامه‌ای برای کاهش بیکاری و ایجاد فرصت‌های شغلی برای جوانان تحصیل‌کرده ارائه نداده، بلکه با سیاست‌های سرکوبگرانه و محدودیت‌های بی‌پایان بر زنان و مردان، بر افسردگی و ناامیدی جمعی در جامعه دامن زده است.

تداوم این وضعیت، نشان‌دهندهٔ ناتوانی طالبان در مدیریت بحران‌های اجتماعی و اقتصادی است؛ بحرانی که هر روز قربانی جدیدی می‌گیرد و افغانستان را به کام تاریکی فرو می‌برد.

بیشتر بخوانید:

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.