">
تلویزیون چکاد

روسیه از بحران انرژی منطقه سود می‌برد؛ درآمد نفتی دو برابر شد

76

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که در پی بحران نفت و گاز ناشی از جنگ آمریکا و اسرائیل با جمهوری اسلامی ایران، درآمد دولت روسیه از محل مالیات نفتی در ماه اپریل دو برابر می‌شود و به حدود ۹ میلیارد دالر خواهد رسید.

رویترز روز پنج‌شنبه، بیستم حمل، نوشته است که محاسبات این خبرگزاری از «سود بادآورده» روسیه از تحولات بازار جهانی انرژی در پی جنگ ایران حکایت دارد.
گفتنی است که روسیه پس از عربستان سعودی، به عنوان دومین صادرکننده بزرگ نفت در جهان شناخته می‌شود.

بر پایه محاسبات رویترز که بر داده‌های اولیه تولید و قیمت نفت استوار است، درآمد روسیه از محل مالیات استخراج مواد معدنی در بخش نفت با جهشی قابل توجه از ۳۲۷ میلیارد روبل در ماه مارچ به حدود ۷۰۰ میلیارد روبل (معادل ۹ میلیارد دالر) در ماه اپریل خواهد رسید.
این رقم همچنین در مقایسه با اپریل سال ۲۰۲۵ حدود ۱۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

دولت روسیه در بودجه سال ۲۰۲۶ خود، مجموع درآمد حاصل از این مالیات را ۷.۹ تریلیون روبل (معادل حدود ۱۰۱ میلیارد دالر) برآورد کرده است.

گفتنی است که درآمد نفتی و درآمد مالیات نفتی دو مفهوم متفاوت هستند. درآمد نفتی به کل ارزش حاصل از استخراج و فروش نفت اشاره دارد و می‌تواند شامل سهم دولت و شرکت‌های نفتی باشد. در مقابل، درآمد مالیات نفتی به منابعی گفته می‌شود که دولت از محل مالیات بر استخراج و صادرات نفت کسب می‌کند و این درآمد با افزایش قیمت نفت، همانند شرایط اخیر روسیه، افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.