">
تلویزیون چکاد

بازداشت ۴۲ پناهجوی افغان از سوی گارد ساحلی ترکیه در چاناک‌قلعه

149

گارد ساحلی ترکیه در شهر چاناک‌قلعه واقع در غرب این کشور، ۴۲ پناهجوی افغان از جمله ۱۷ کودک را بازداشت کرده است. این افراد در جریان عملیات مشترک نیروهای امنیتی در سواحل آیواجیک شناسایی شدند و پس از بازداشت، برای اخراج به مراکز مربوطه منتقل گردیدند.

براساس گزارش رسانه‌های ترکیه، پناهجویان قصد داشتند از طریق دریای اژه و به‌صورت غیرقانونی وارد کشورهای اروپایی شوند. مقام‌های ترکیه اعلام کرده‌اند که روند اخراج اداری آنان آغاز شده است.

این اقدام بخشی از عملیات گسترده پلیس ترکیه علیه مهاجران غیرقانونی است که روزانه در شهرهای بزرگ از جمله استانبول، ازمیر و آنکارا اجرا می‌شود. وزارت داخله ترکیه گفته است از آغاز سال جاری تاکنون بیش از ۳۰ هزار پناهجوی افغان شناسایی و بازداشت شده‌اند.

به‌گفته مقام‌ها، افغان‌ها در صدر فهرست بازداشتی‌ها قرار دارند و پس از آنان اتباع سوریه، اوزبیکستان، ترکمنستان و ایران بیشترین رقم را تشکیل می‌دهند.

ترکیه یکی از مسیرهای اصلی عبور مهاجران افغان به اروپا است، اما این مسیر دریایی پرخطر بوده و بسیاری از پناهجویان در سفرهای غیرقانونی جان خود را از دست می‌دهند. بازداشت‌های گسترده اخیر بازتابی از سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی آنکارا و نشانه‌ای از ناکامی جامعه جهانی در رسیدگی به بحران انسانی افغانستان دانسته می‌شود.

بیشتر بخوانید:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.