">
تلویزیون چکاد

آلمان برنامه پذیرش پناهجویان افغان را لغو کرد

118

رسانه‌های آلمانی گزارش داده‌اند که دولت این کشور تصمیم گرفته است برنامه پذیرش پناهجویان افغان را به‌طور کامل متوقف کند. شبکه‌ی «اگزکتی» وابسته به ام‌دی‌آر در گزارشی تازه اعلام کرده که دلیل این تصمیم، طولانی بودن روندها، پیچیدگی‌های اداری و ناتوانی در اجرای مؤثر برنامه عنوان شده است.

لغو این برنامه، هزاران پناهجوی افغان را که سال‌ها در پاکستان در انتظار ویزای ورود به آلمان بودند، در وضعیت بلاتکلیفی قرار داده است. بر اساس گزارش رسانه‌ی آلمانی «انتر نیمین»، بسیاری از این افراد از ترس بازگردانده شدن به افغانستان در شرایط دشوار زندگی می‌کنند. آنان از جمله فعالان حقوق زنان، خبرنگاران و همکاران پیشین نیروهای آلمانی‌اند که جانشان در صورت بازگشت به کشورشان در خطر است.

گزارش‌ها می‌افزایند که هم‌زمان با تصمیم آلمان، مقامات پاکستانی نیز در ماه آگست امسال فشارها بر پناهجویان افغان را افزایش داده‌اند. خانه‌های مهاجران بازرسی شده، شماری بازداشت گردیده و دست‌کم ۲۰۰ تن از آنان که پیش‌تر در فهرست پذیرش آلمان قرار داشتند، به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

رسانه‌های آلمانی هشدار داده‌اند که توقف این برنامه در حالی صورت می‌گیرد که طالبان چهارمین سالگرد حاکمیت خود را جشن گرفته‌اند و در افغانستان شرایط حقوق بشری وخیم‌تر شده است. زنان و دختران از آموزش و کار محروم‌اند، مخالفان سیاسی تحت شکنجه قرار دارند و میلیون‌ها تن از مردم کشور با کمبود شدید مواد غذایی مواجه‌اند.

به گفته منابع آلمانی، سرنوشت حدود دو هزار پناهجوی افغان در پاکستان هنوز نامشخص است و هیچ برنامه جایگزینی از سوی دولت آلمان برای آنان اعلام نشده است.

بیشتر بخوانید:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.