استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که این سازمان و شرکایش در افغانستان با کاهش شدید بودجه روبهرو است.
او روز دوشنبه (۸ ثور) در یک نشست خبری اشاره کرد که در سراسر افغانستان، حدود ۲۳ میلیون نفر (بیش از نیمی از جمعیت کشور) به کمکهای نجاتدهنده نیاز دارند.
استفان دوجاریک گفته است که تام فلچر، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه در سفرش به افغانستان با مقامهای طالبان دربارهی تأثیر کاهش بودجه بر برنامههای کمکرسانی، نیاز به کاهش محدودیتهای بوروکراتیک، نقش حیاتی زنان در واکنش بشردوستانه و بازگشت مهاجران از پاکستان صحبت کرده است.
او افزوده است که معاون دبیرکل سازمان ملل با طالبان دربارهی تأثیر بحران اقلیمی بر چالشهای بشردوستانه و همچنین مقابله با ناامنی و مواد مخدر نیز بحث کرده است.
معاون دبیرکل سازمان ملل در دیدار با طالبان تأکید کرده است که وضعیت اسفبار زنان افغانستان پابرجا است و توسعه بدون تحصیل دختران و مشارکت کامل آنان غیرممکن است.
او در کابل با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه، دینمحمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد و عبدالسلام حنفی، معاون اداری نخستوزیر طالبان دیدار کرده است.
سرپرست وزارت خارجهی طالبان خواستار تداوم کمک به مردم افغانستان شده و گفته بود که این کشور هنوز به کمکهای خارجی نیازمند است.
بر اساس آمار سازمان ملل متحد، در سال جاری میلادی ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان نیاز به کمکهای بشردوستانه دارند و ۱۶.۸ میلیون نفر آنان برای دریافت کمک در اولویت قرار گرفتهاند.
دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا) برای کمک به این افراد ۲.۴۲ میلیارد دالر بودجه درخواست کرده است.
این در حالی است که کمکها به افغانستان کاهش یافته است. امریکا که بزرگترین کمککننده به افغانستان بود، پس از رویکارآمدن دونالد ترامپ کمکهایش را به افغانستان و سایر کشورهای فقیر قطع کرده است.
بیشتر بخوانید: