">
تلویزیون چکاد

فیلیپا کندلر: اخراج اجباری مهاجران افغان نه به نفع پاکستان است و نه افغانستان

61

 

در آستانه آغاز روند اخراج اجباری صدها هزار مهاجر افغان از پاکستان، کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در اسلام‌آباد می‌گوید که اخراج اجباری مهاجران افغان بی‌فایده است.

خانم کندلر روز یکشنبه، ۱۰ حمل در پیامی به مناسبت عید فطر گفت: «بازگشت اجباری [مهاجران افغان] به نفع هیچ‌کسی نیست و پایدار نخواهد بود؛ بسیاری از کسانی که در سال ۲۰۲۳ مجبور به بازگشت شده بودند، دوباره به پاکستان برگشته‌اند.»

فیلیپا کندلر در عین حال تاکید کرده که بازگشت مهاجران به افغانستان باید «داوطلبانه و با امنیت» باشد.

پاکستان از ماه سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی تاکنون نزدیک به یک میلیون مهاجر افغان را از این کشور اخراج کرده است.

براساس آمار کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل در پاکستان، هنوز هم ۱.۵۲ میلیون مهاجر و پناهجوی ثبت‌شده افغان در پاکستان حضور دارند که حدود ۸۰۰ هزار آن را مهاجرانی تشکیل می‌دهند که با کارت‌های مهاجرتی ای‌سی‌سی ( Afghan Citizen Card) در این کشور اقامت دارند.

علاوه بر این مهاجران ثبت‌شده، هزاران مهاجر بدون مدرک قانونی اقامت هم در پاکستان به سر می‎‌برند.

حکومت پاکستان به مهاجران بدون مدرک و مهاجران دارای کارت مهاجرتی ای‌سی‌سی تا امروز ۳۱ مارچ/۱۱ حمل مهلت داده بود که به گونه داوطلبانه به افغانستان برگردند.

پاکستان هشدار داده که از فردا روند اخراج اجباری این دو گروه از مهاجران افغان را آغاز خواهد کرد.

فیلیپا کندلر، مقام سازمان ملل در پاکستان می‌گوید این تصمیم حکومت پاکستان جامعه مهاجران افغان در پاکستان را «به لرزه انداخته است.»

او گفت:«هفته گذشته، من از یک خانواده افغان بازدید کردم که در سال ۲۰۲۲ پس از فرار از افغانستان به طور ناگهانی و با ترک همه چیزهایی که می‌شناختند، به دنبال صلح و امنیت به اینجا پناه آورده بودند. دیدن این که چقدر از بازگشت اجباری ترس دارند، دلخراش بود. آرزوها و رویاهایشان بر باد رفته است.»

به گفته خانم کندلر، در این شرایط بازگشت مهاجران افغان «بعید» است که پایدار باشد. «بازگشت پایدار به معنای ایجاد یک محیط امن و صلح‌آمیز در افغانستان است، تا پناهندگان دیگر مجبور نباشند از آزار و تبعیض هنگام بازگشت خود بترسند.»

رئیس کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل همچنین تاکید کرده است که برای مهاجرانی که نمی‌توانند به گونه امن بازگشت نمایند، باید در پاکستان زمینه دسترسی به آموزش، بهداشت، فرصت‌های شغلی مهیا شود و از حمایت‌های قانونی براساس قوانین بین‌المللی در امور پناهندگان برخوردار شوند.

بیشتر بخوانید:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.