بهدلیل تعلیق کمکهای امریکا، فعالیت شورای پناهندگان ناروی (انآرسی) در ۲۰ کشور، از جمله افغانستان متوقف شد.
این نهاد روز دوشنبه (۲۲ دلو) در بیانیهای گفته است که برای اولینبار در تاریخ خود، مجبور است کارهای بشردوستانه را در نزدیک به ۲۰ کشور متأثر از جنگ، بلاها و آوارگی متوقف کند.
شورای پناهندگان ناروی افزوده است که در تاریخ ۷۹ سالهی خود هرگز چنین قطع ناگهانی کمکهای مالی از سوی هیچ یک از کشورهای کمککننده، سازمانها یا آژانسهای کمککنندهی خصوصی را تجربه نکرده است.
کمکهای آمریکا پس از رویکارآمدن دونالد ترامپ برای ۹۰ روز متوقف شد.
شورای پناهندگان ناروی گفته است که عواقب این اقدام بهطور فزایندهای برای افرادی که با بحرانهایی در سراسر جهان روبهرو هستند جدی خواهد بود.
این نهاد اشاره کرده که مجبور شده است در اوکراین توزیع کمکهای برنامهریزیشده برای ۵۷ هزار نفر در خط مقدم جنگ را متوقف کند.
شورای پناهندگان ناروی اضافه کرده است که مجبور به اخراج امدادگران در سراسر جهان است، از جمله کارمندان زن و مرد در افغانستان که زندگی متزلزل دختران، زنان و خانوادهها را حفظ میکنند.
این نهاد از دستور وزیر خارجهی امریکا برای معافیت کمکهای نجاتبخش از تعلیق استقبال کرده و اما گفته است که مانند بسیاری از سازمانهای دیگر، نمیتواند از این معافیت استفاده کند.
شورای پناهندگان ناروی افزوده است که در حال حاضر میلیونها دالر درخواست پرداخت معوقه از دولت آمریکا دارد و بدون راهحل فوری، ممکن است در پایان فبروری مجبور شود برنامههای بشردوستانهی نجاتبخش توسط ایالات متحده را متوقف کند.
این نهاد گفته است: «ما صلاحیت دولت ایالات متحده را برای انجام بازنگری قانونی کمکهای خارجی ایالات متحده بهرسمیت میشناسیم، اما اقدامات بیشتری باید فورا انجام شود تا از اختلال در کمکهای بشردوستانهی جاری در حین انجام ارزیابی جلوگیری شود.»
در پی تعلیق کمکهای خارجی امریکا، فعالیت دهها نهاد کمکرسان در افغانستان تعلیق شده است. آمریکا طی سه سال اخیر بزرگترین کمککنندهی افغانستان بود.
تعلیق فعالیت نهادهای کمکرسان در حالی است که سازمان ملل متحد میگوید در سال ۲۰۲۵ میلادی ۲۲.۹ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت. برای کمکرسانی نیاز به ۲.۲۴ میلیارد دالر بودجه است.
بیشتر بخوانید: