">
تلویزیون چکاد

نهاد حامی رسانه‌ها تأکید می‌کند که گزارش یوناما وضعیت دشوار رسانه‌های افغانستان را به خوبی منعکس نمی‌کند

122

یک نهاد حامی رسانه‌ها گزارش یوناما درباره وضعیت رسانه‌ها را ناقص خواند و گفت این گزارش ابعاد بحران رسانه‌ها و آزادی بیان را بازتاب نمی‌دهد. خانه آزادی بیان گفت آمارهای یوناما به‌مراتب کمتر از واقعیت‌هایی است که رسانه‌های افغانستان تجربه می‌کنند.

دفتر سازمان ملل متحد در کابل روز دوشنبه گزارش بررسی وضعیت رسانه‎ها در سه سال حاکمیت طالبان در افغانستان را منتشر کرد. یوناما گفته است که در این مدت ۳۳۶ مورد نقض حقوق بشر علیه خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای را مستند کرده است. این موارد شامل ۲۵۶ مورد بازداشت خودسرانه، ۱۳۰ مورد شکنجه و بدرفتاری، و ۷۵ مورد تهدید بوده است.

خانه آزادی بیان تأکید دارد که «آمار ارائه‌شده در این گزارش، به‌مراتب کمتر از واقعیت‌های تلخی است که روزانه در جامعه رسانه‌ای افغانستان رخ می‌دهد.»

این نهاد حامی خبرنگاران گفت که در سه سال گذشته بیش از ۳۰۰ رسانه تعطیل شده‌اند، ۹۰ درصد زنان خبرنگار شغل خود را از دست داده‌اند، و طالبان ۲۱ دستورالعمل سخت‌گیرانه علیه رسانه‌ها صادر کرده‌ است. اما به گفته این نهاد، در گزارش یوناما به این موارد پرداخته نشده است.

به گفته این نهاد، این دستورالعمل‌ها برای سرکوب آزادی بیان، سانسور گسترده، و محدودسازی فعالیت رسانه‌ها طراحی شده‌اند.

در این گزارش همچنین آمده است که طالبان در برخی ولایت‌ها قوانین امر به معروف و نهی از منکر را بر رسانه‌ها تحمیل کرده‌اند که شامل ممنوعیت نشر تصاویر زنده، دخالت محتسبان در امور رسانه‌ای، و محدودیت بر ورود دوربین‌ها به نشست‌های طالبان است. خانه آزادی بیان همچنین انتقاد کرده که گزارش یوناما نقش رسانه‌های برون‌مرزی افغانستان را که همچنان در بخش آگاهی‌دهی فعالیت دارند، نادیده گرفته است.

این نهاد از جامعه جهانی، سازمان‌های حامی رسانه‌ها، و نهادهای حقوق بشری خواسته است که توجه جدی‌تری به وضعیت بحرانی رسانه‌ها در افغانستان داشته باشند و حمایت‌های عملی و قوی‌تری از آزادی بیان در این کشور به عمل آورند.

بیشتر بخوانید:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.