">
تلویزیون چکاد

طالبان: هیات فنی ایران کمبود شدید آب در دریای هلمند را تایید کرد

189

وزارت خارجه طالبان روز یکشنبه اعلام کرد که هیات فنی ایران پس از بازدید از دریای هلمند و حوضه آبریز آن، کمبود شدید آب در این منطقه را تایید کرده است.

به گفته طالبان، اندازه‌گیری‌های هیات ایرانی در ایستگاه آب‌سنجی دهراود نشان داده که میزان جریان آب در دریای هلمند به کمتر از هفت مترمکعب در ثانیه رسیده است. همچنین بر اساس بررسی‌های میدانی، شاخه‌های فرعی این دریا از جمله ارغنداب، موسی‌قلعه، ارغستان و ترنک به طور کامل خشک شده‌اند.

طالبان دلیل این کمبود آب را خشکسالی ناشی از تغییرات اقلیمی عنوان کرده و تاکید نموده است که عدم تامین حقابه ایران به دلایل طبیعی بوده و هیچ اراده انسانی در آن نقش نداشته است.

این گروه تعهد داده در صورت بهبود وضعیت و افزایش میزان بارندگی، حقابه ایران مطابق معاهدات میان دو کشور تامین خواهد شد.

در هفته‌های اخیر تنش‌ها میان ایران و افغانستان بر سر مساله آب دریای هلمند افزایش یافته بود. مقامات جمهوری اسلامی بارها از طالبان خواسته بودند که حقابه ایران را آزاد کنند اما طالبان مدعی بود کمبود شدید آب مانع از این کار شده است.

به باور آگاهان گزارش هیات فنی ایران از وضعیت بحرانی آب در منطقه می‌تواند به کاهش تنش‌ها میان دو کشور کمک کند.

بیشتر بخوانید:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.