گردهمایی هزاران روحانی و بزرگان افغان با فراخوانی برای به رسمیت شناختن بین المللی، اما سکوت در مورد ممنوعیت تحصیل متوسطه برای دختران در کشور به پایان رسید.
نزدیک به یک سال از پیروزی غیرمنتظره نظامی آنها در سراسر افغانستان می گذرد، حتی یک کشور به طور رسمی طالبان را به عنوان دولت قانونی به رسمیت نشناخته است. دیپلمات ها می گویند که ممنوعیت تحصیل دختران یکی از دلایل اصلی است که طالبان همچنان طرد شده بین المللی هستند.
شرکت کنندگان این نشست تماماً مرد از رهبران مذهبی و جامعه سه روز را صرف بحث در مورد آینده کشور کردند. این امید وجود داشت که آنها مشوره های برای رهبری طالبان ارائه دهند تا تاثیر مثبتی برزندگی مردم افغانستان بگذارد اما تنها دو نفر از بین ۴۵۰۰ شرکت کننده خواستار بازگشایی مدارس متوسطه برای دختران شدند.
علما در بیانیه پایانی خود تنها به ضرورت «آموزش دینی و مدرن» و رعایت «حقوق زنان» اشاره کردند. روشن نشد که آیا این حقوق شامل تحصیل دختران می شود یا خیر.
هدر بار، ازدیدبان حقوق بشرگفت: «سخت است که در پایان نشست بزرگ طالبان در مورد حق آموزش وحقوق زنان بسیار هیجان زده شویم، طالبان قبلاً وعده بسیار واضحی برای بازگشایی تمام مدارس دخترانه داده اما این وعده را زیر پا گذاشت.
مسوول دیده بان حقوق بشر می گوید: “زمان آن فرا رسیده است که جامعه بینالمللی به آپارتاید جنسیتی طالبان به شیوههایی ملموست ر از اظهارات نگرانی عمیق پاسخ دهد”.
به خبرنگاران اجازه داده نشد که در نشست علما افغانستان شرکت کنند، این به معنی آن است که طالبان نمی خواهند مردم ازنشستی که سرنوشت آنها را تعین می کند آگاهی داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
- طالبان به خبرنگاران اجازه ورود به نشست علمای افغانستان را نداده است
- دستگیری وناپدید شدن خبرنگاران افغان همچنان ادامه دارد
- بیش از ۶۰ درصد دختران در ولسوالیهای فراه از حق آموزش محروم هستند
- نشست امریکا و طالبان در دوحه با توافق بر تداوم مذاکرات پایان یافت