ترامپ به جناح‌های درگیر در ایران مهلت سه تا پنج روز داد

پایگاه خبری آکسیوس به نقل از سه منبع آگاه در دولت آمریکا گزارش داده است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، به جناح‌های درگیر در جمهوری اسلامی ایران مهلتی کوتاه داده تا برای ارائه یک پیشنهاد منسجم در روند مذاکرات به توافق برسند. بر اساس این گزارش، ترامپ هشدار داده است که در صورت عدم تحقق این موضوع، آتش‌بس موقت پایان خواهد یافت.

به گفته یکی از منابع آمریکایی، «ترامپ حاضر است سه تا پنج روز دیگر آتش‌بس را تمدید کند تا ایرانی‌ها وضعیت خود را سامان دهند. این روند قرار نیست به‌صورت نامحدود ادامه پیدا کند.»

به نوشته آکسیوس، مذاکره‌کنندگان ترامپ بر این باورند که توافقی برای پایان دادن به جنگ و حل مسائل باقی‌مانده برنامه هسته‌ای ایران هنوز قابل دستیابی است. اما آنان نگرانند که شاید در تهران هیچ کسی نباشد که قدرت گفتن «بله» را داشته باشد. منابع آمریکایی می‌گویند: «شکاف عمیقی در ایران میان مذاکره‌کنندگان و نظامیان به وجود آمده است و هیچ یک از دو طرف به رهبر برتر که به درخواست‌ها پاسخ نمی‌دهد، دسترسی ندارند.»

گزارش شده است که پس از دور نخست مذاکرات در اسلام‌آباد، فرماندهان سپاه پاسداران بسیاری از موارد مورد بحث مذاکره‌کنندگان ایرانی را رد کرده‌اند. این شکاف روز جمعه گذشته نیز آشکار شد؛ زمانی که سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، از بازگشایی کامل تنگه هرمز خبر داد، اما سپاه پاسداران از تبعیت از این تصمیم خودداری کرد و به انتقاد از او پرداخت.

در همین حال، رسانه‌های چین گزارش داده‌اند که پکن از ناکامی مذاکرات استقبال کرده و در تلاش است تا از این وضعیت برای افزایش نفوذ خود در منطقه و تأمین نیازهای انرژی‌اش سود ببرد.

بیشتر بخوانید:

نظرات (0)
افزودن نظر