شورای امنیت روسیه هشدار داده است که در صورت بینتیجه ماندن گفتوگوهای میان ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران، احتمال ازسرگیری درگیریهای شدید در خاورمیانه وجود دارد.
خبرگزاری تاس روز سهشنبه، ۲۵ حمل، گزارش داده است که در بیانیهٔ شورای امنیت روسیه آمده است: اگر مذاکرات در مدت دو هفته به نتایج مورد نظر نرسد، «عملیاتهای نظامی ممکن است با شدت بیشتری از سر گرفته شود.» در این بیانیه جزئیات بیشتری دربارهٔ سناریوهای احتمالی ارائه نشده، اما بر افزایش خطر تنش در منطقه تأکید شده است.
این هشدار در حالی مطرح میگردد که جنگ میان امریکا و اسرائیل با ایران، هفتهٔ گذشته با میانجیگری پاکستان برای مدت دو هفته متوقف شد و طرفها توافق کردند گفتوگوها را از سر بگیرند.
در چارچوب این توافق، یک دور گفتوگو روز شنبه همین هفته میان هیأت امریکایی به رهبری جیدی ونس، معاون رئیسجمهور امریکا، و هیأت ایرانی به رهبری محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، برگزار شد؛ اما این نشست بدون دستیابی به نتیجه پایان یافت.
در همین حال، دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، گفته است که مذاکرات ممکن است طی دو روز آینده از سر گرفته شود و احتمال دارد این گفتوگوها بار دیگر در پاکستان برگزار گردد. او تأکید کرده است که اسلامآباد نقش مهمی در این روند ایفا نموده است.
با وجود پایان دور اخیر مذاکرات بدون توافق، هر دو طرف بر ادامهٔ گفتوگوها تأکید کردهاند. منابع پاکستانی گفتهاند که تلاشها برای تعیین زمان دور بعدی مذاکرات ادامه دارد و ایران نیز آمادگی خود را برای اشتراک در این گفتوگوها اعلام کرده است.
گفتنی است که آتشبس برقرار شده میان طرفها در ۸ اپریل (۱۹ حمل)، قرار است در ۲۲ اپریل (۲ اردیبهشت) پایان یابد؛ آتشبسی که گزارشها از شکننده بودن آن حکایت دارد.
بیشتر بخوانید: