آغاز دور تازه مذاکرات صلح اوکراین و روسیه در ژنیو؛ تمرکز بر اختلافات سرزمینی

نمایندگان اوکراین و روسیه امروز و فردا در شهر ژنیو برای دور تازه‌ای از مذاکرات صلح با میانجیگری ایالات متحده گرد هم آمده‌اند، دوری که در آستانه چهارمین سال تهاجم تمام‌عیار روسیه به اوکراین برگزار می‌شود.

کرملین اعلام کرده است که محور اصلی مذاکرات «اختلافات سرزمینی» خواهد بود، به‌ویژه بخش‌هایی از مناطق شرقی مانند دونتسک و دونباس که هنوز کنترل کامل آن‌ها در دست مسکو نیست. روسیه خواهان واگذاری این مناطق است، اما اوکراین با این درخواست مخالفت کرده و آن را غیرقابل پذیرش دانسته است.

در کنار مسائل ارضی، اختلاف‌های عمیق دیگری نیز مطرح است، از جمله کنترل نیروگاه هسته‌ای زاپورژیا، نقش نیروهای غربی پس از پایان جنگ و تضمین‌های امنیتی برای اوکراین. این موضوعات باعث شده که امیدها برای هرگونه پیشرفت قابل توجه در مذاکرات کاهش یابد.

این دور از مذاکرات سومین تلاش میانجی‌گری ایالات متحده برای حل بحران اوکراین است. دورهای قبلی گفت‌وگوها در امارات متحده عربی برگزار شد و هرچند دو طرف آن را سازنده توصیف کردند، اما به نتیجه‌ای ملموس منتهی نشد.

همزمان با آغاز مذاکرات، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، هشدار داده است که احتمال دارد روسیه در آینده نزدیک حملات جدیدی به زیرساخت‌های انرژی این کشور انجام دهد. او همچنین خواستار تسریع ارسال تجهیزات دفاعی از سوی متحدان غربی شده است.

این مذاکرات در حالی برگزار می‌شود که جنگ چهار ساله ده‌ها هزار کشته و میلیون‌ها آواره برجای گذاشته است و بخش‌های بزرگی از زیرساخت‌های اوکراین در نتیجه درگیری ویران شده‌اند.

با وجود فشارهای دیپلماتیک برای یافتن راه‌حلی سیاسی، اختلافات بنیادین میان دو طرف بر سر مسائل کلیدی و سرزمین‌ها همچنان بزرگ‌ترین مانع در مسیر رسیدن به توافق نهایی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید:

 

اوکراینروسیه
نظرات (0)
افزودن نظر