تشدید لحن ترامپ علیه ایران همزمان با اعزام ناوهای جدید امریکا به خاورمیانه

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، با استقبال از احتمال تغییر رژیم در ایران گفت به‌زودی «قدرت عظیمی» در خاورمیانه حضور خواهد داشت. این اظهارات در حالی مطرح شد که پنتاگون دومین ناو هواپیمابر را برای تقویت حضور نظامی به منطقه اعزام کرده است.

این تحرکات همزمان با تلاش‌های دیپلماتیک میان واشنگتن و تهران برای احیای مذاکرات هسته‌ای صورت می‌گیرد. به گفته منابع، قرار است فرستادگان امریکایی از جمله استیو ویتکاف و جرد کوشنر در شهر ژنیو با نمایندگان ایران دیدار کنند و عمان نیز نقش میانجی را بر عهده داشته باشد.

همچنین گزارش شده است که این فرستادگان با مقام‌های روسیه و اوکراین نیز در ژنیو برای پیشبرد تلاش‌ها جهت پایان جنگ اوکراین گفت‌وگو خواهند کرد. ترامپ در پاسخ به پرسشی درباره تغییر رژیم در ایران گفت چنین گزینه‌ای می‌تواند بهترین نتیجه باشد، اما از اشاره به گزینه‌های جایگزین خودداری کرد.

او در یک سخنرانی نظامی در پایگاه فورت براگ تأکید کرد که مذاکرات طولانی‌مدت نتیجه مطلوبی نداشته و امریکا در این مدت هزینه‌های زیادی پرداخته است. در همین حال، واشنگتن خواهان گنجاندن برنامه موشکی ایران، نقش منطقه‌ای و وضعیت حقوق بشری در مذاکرات است، در حالی که تهران تنها درباره برنامه هسته‌ای و در صورت رفع تحریم‌ها آمادگی گفت‌وگو نشان داده است.

ترامپ هشدار داد در صورت عدم دستیابی به توافق، احتمال اقدام نظامی علیه ایران وجود دارد و تهران نیز وعده پاسخ داده است. همزمان، ناو هواپیمابر جرالد آر. فورد به همراه ناو آبراهام لینکلن و چندین ناوشکن و جنگنده به خاورمیانه اعزام شده‌اند تا حضور نظامی امریکا در منطقه تقویت شود.

ایرانخاورمیانه
نظرات (0)
افزودن نظر