هشدار سازمان ملل درباره رشد سریع شهرنشینی در افغانستان

اداره اسکان بشر سازمان ملل متحد در افغانستان (UN-Habitat) اعلام کرده که روند شهرنشینی در کشور با سرعت چشم‌گیری در حال افزایش است، اما شهرها برای پذیرش این رشد آماده نیستند.

این نهاد روز یک‌شنبه، ۴ عقرب، در صفحه اجتماعی خود نوشت که در سال ۱۹۵۰ تنها پنج درصد جمعیت افغانستان در شهرها زندگی می‌کردند، اما این رقم در سال ۲۰۲۲ به ۲۵ درصد رسیده است و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۶۰ نیمی از جمعیت کشور در مناطق شهری سکونت کنند.

UN-Habitat هشدار داده که اگر از همین حالا برای مدیریت این روند اقدام نشود، رشد بی‌برنامه شهرنشینی می‌تواند به افزایش فقر، کمبود مسکن و فشار بر خدمات شهری منجر شود. این نهاد تأکید کرده که شهرنشینی، در صورت برنامه‌ریزی مناسب، می‌تواند به یک نیروی مثبت برای توسعه و تغییر اجتماعی در افغانستان تبدیل شود.

همچنین، با توجه به اخراج گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان در سال‌های اخیر، بیشتر این افراد ترجیح می‌دهند در شهرها ساکن شوند تا به فرصت‌های شغلی، آموزشی، خدمات بهداشتی و امکانات رفاهی دسترسی پیدا کنند.

بیشتر بخوانید:

افغانستانسازمان ملل
نظرات (0)
افزودن نظر