مقامهای طالبان امروز سهشنبه در همایشی به مناسبت روز جهانی ماینپاکی در کابل اعلام کردند که هر ماه دستکم ۵۰ نفر در کشور به دلیل انفجار مهمات منفجرناشده کشته یا زخمی میشوند.
به گفته نورالدین ترابی، رئیس اداره ملی آمادگی در برابر حوادث طبیعی طالبان، بیشتر قربانیان این انفجارها را کودکان و کوچیها تشکیل میدهند.
او از نهادهای داخلی و بینالمللی خواست تا با جدیت بیشتر در روند پاکسازی ماینها و مهمات باقیمانده از جنگها در افغانستان همکاری کنند.
در همین نشست، نورالدین رستمخیل، رئیس انسجام و هماهنگی ماینپاکی این اداره گفت که تاکنون ۳ هزار و ۹۹۳ کیلومتر مربع از خاک افغانستان از ماینها و مهمات منفجرناشده پاکسازی شده است.
او افزود که همچنان بیش از ۱۱۵۰ کیلومتر مربع از اراضی کشور، بهویژه در بخشهای روستایی و جنگزده، آلوده به ماین و مواد منفجر باقی ماندهاند.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ پیشتر افغانستان را یکی از آلودهترین کشورهای جهان به ماین و مهمات منفجرناشده معرفی کرده بود. به گفته این نهاد، سالها جنگ، میلیونها مهمات منفجرناشده را در خاک افغانستان به جا گذاشته که جان غیرنظامیان را تهدید میکند.
نهاد ماینپاکی «هالوترست» نیز در ماه عقرب سال گذشته در گزارشی اعلام کرد که تنها آلودگی ناشی از مواد منفجره دستساز در افغانستان به بیش از ۶۵ کیلومتر مربع رسیده است. این میزان در پایان سال ۲۰۲۲ حدود ۵۳ کیلومتر مربع بود و در ۲۶ ولایت کشور شناسایی شده است.
بر اساس گزارشهای بینالمللی، ۶۰ کشور جهان با مشکل آلودگی به ماین مواجهاند و افغانستان در میان چهار کشور نخست از نظر شدت آلودگی قرار دارد.
بیشتر بخوانید: