امریکا به کمک‌های بشردوستانه‌اش در افغانستان پایان می‌دهد

پس از تعلیق نهادهای تحت حمایت امریکا در افغانستان، منابع رسانه‌ای گزارش داده‌اند که این کشور به کمک‌هایش در افغانستان پایان می‌دهد.

رویترز به نقل از رییس پیشین دفتر امور بشردوستانه اداره توسعه جهانی امریکا و ۹ منبع دیگر گزارش داده است که دولت دونالد ترامپ در حال پایان دادن به کمک‌های امریکا به افغانستان و یمن است.

بر بنیاد ارقام ارائه شده توسط نهاد «ایستادگی برای کمک» که یک گروه حمایتی مردمی است، مجموع کاهش کمک‌ها بیش از ۱.۳ میلیارد دالر بوده است که شامل ۵۶۲ میلیون دالر برای افغانستان، ۱۰۷ میلیون دالر برای یمن، ۱۷۰ میلیون دالر برای سومالیا، ۲۳۷ میلیون دالر برای سوریه و ۱۲ میلیون دالر برای غزه می‌شود.

در همین حال سیندی مک‌کین؛ رییس برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد هشدار داده است که این اقدام برای کاهش کمک‌های غذایی اضطراری، می‌تواند برای میلیون‌ها تن «حکم اعدام» را داشته باشد که با گرسنگی شدید رو‌به‌رو هستند. او افزود که در این رابطه با دولت ترمپ در تماس است.

او در ایکس گفته است: «کاهش بودجه گرسنگی را عمیق‌تر می‌کند، بی‌ثباتی را تقویت می‌کند و جهان را بسیار کمتر امن می‌کند.»

سارا چارلز؛ رییس پیشین دفتر امور بشردوستانه اداره توسعه جهانی آمریکا و ۹ منبع دیگر از جمله شش مقام کنونی آمریکا گفته‌اند که این کاهش در میان برنامه‌های کمک‌های متعددی بوده است که در آخر هفته به بیش از دوازده کشور، از جمله سومالیا و سوریه پایان یافته است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره خاتمه این برنامه کمکی، رویترز را به کاخ سفید ارجاع داده است و کاخ سفید نیز بلافاصله به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداده است.

استفان دوجاریک؛ سخنگوی سازمان ملل متحد، می‌گوید که این سازمان در تلاش است تا جزئیات قراردادهای لغو شده را به دست آورد.

این کاهش‌ها آخرین بخش از تلاش دولت ترامپ برای برچیدن اداره توسعه جهانی آمریکا که آژانس اصلی کمک‌های بشردوستانه آمریکا است، عنوان می‌شود.

از زمانی که دونالد ترامپ دومین دوره ریاست جمهوری خود را در ۲۰ جنوری آغاز کرد، دولت او میلیاردها دالر در برنامه‌های کمکی نجات‌بخش را لغو کرده است.

سه منبع به رویترز گفته‌اند که بسیاری از برنامه‌های خاتمه یافته توسط مارکو روبیو؛ وزیر امور خارجه ایالات متحده، از کاهش برنامه‌های کمک‌های خارجی که توسط وزارت کارآمدی تحت رهبری ایلان ماسک؛ میلیاردر آمریکایی انجام شده بود، معاف شده بودند.

این در حالی است که ایالات متحده تا کنون بزرگترین کمک‌کننده به افغانستان تحت حاکمیت طالبان بوده است.

مقام‌های امریکا گفته‌اند که بودجه لغو شده شامل کمک به یک آژانس سازمان ملل متحد است که به زنان و دختران، برنامه جهانی غذا و حداقل شش سازمان غیردولتی کمک می‌کرده است.

 

نظرات (0)
افزودن نظر