انتشار گزارش گونه تازه ویروس کرونا، بازار واکسن‌ها را تکان داد

پژوهشگران موسسه ویروس‌شناسی ووهان چین اعلام کردند یک نوع جدید از ویروس کرونا را در خفاش‌ها کشف کرده‌اند که با شیوه مشابه کووید-۱۹ وارد سلول‌های بدن می‌شود. این ویروس در انسان‌ها دیده نشده و فقط در یک آزمایشگاه مشاهده شده است.

موسسه ویروس‌شناسی ووهان چین به دلیل پژوهش‌هایش در زمینه ویروس کرونا شهرت دارد و بر اساس یک تئوری، همه‌گیری کرونا از آزمایشگاه این موسسه آغاز شد.

بر اساس این گزارش، ویروس جدید از همان پروتئین سطح سلولی برای ورود به سلول‌های انسانی استفاده می‌کند که ویروس سارس-کووید-۲ عامل بیماری کووید-۱۹ استفاده می‌کند.

پژوهشگران چینی که روی این ویروس کار می کنند می‌گویند همین راه انتقال مشابه، احتمال این‌که روزی این ویروس تازه هم به انسان‌ها منتقل شود را افزایش می‌دهد.

رویترز گزارش داده که پژوهشگران چینی در مجله سل گزارش داده‌اند گفتند که ویروس جدید که نام آن اچ‌کی‌یو۵-کووید-۲ نامگذاری شده مانند سارس-کووید-۲ دارای ویژگی‌ به نام محل برش فورین است که به آن کمک می‌کند تا از طریق پروتئین گیرنده ای‌سی‌ایی۲ بر روی سطح سلول‌ها وارد سلول‌ شود.

در جریان یک آزمایش‌ در آزمایشگاه موسسه ویروس‌شناسی ووهان چین، اچ‌کی‌یو۵-کووید-۲، سلول‌های انسانی با سطح بالای پروتئین گیرنده ای‌سی‌ایی۲ را در لوله‌های آزمایشگاهی و در مدل‌های روده و مجاری تنفسی انسان آلوده کرد.

پژوهشگران چینی در گزارش خود نوشته‌اند با وجود این تشابه، ویروس تازه به آسانی ویروس سارس-کووید-۲ وارد سلول‌های انسانی نمی‌شود و به برخی از محدودیت‌های آن اشاره کرده‌اند.

در آزمایش‌های بیشتر، پژوهشگران آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و داروهای ضدویروسی را شناسایی کردند که این گونه تازه ویروس خفاش را هدف قرار می‌دهند.

در پی کشف این گونه جدید از ویروس کرونا، ارزش سهام برخی شرکت‌های واکسن‌سازی، از جمله مدرنا، نوواوکس، بیوان‌تک و فایزر که برای کووید ۱۹ واکسن تولید کردند، رشد چشمگیری یافت.

بلومبرگ گزارش داده انتشار این مقاله در نشریه سل و خبر شناسایی گونه جدید ویروس سل، موجب شد ارزش سهام سازندگان واکسن کووید بالا برود.

بر اساس این گزارش، سهام فایزر روز جمعه با ۱.۵٪ افزایش بسته شد، مدرنا ۵.۳٪ افزایش یافت و نوواوکس در روزی که میانگین سهام بازار نزولی بود، حدود ۱٪ افزایش یافت.

دکتر مایکل اوسترهم، استاد بیماری‌های عفونی در دانشگاه مینه‌سوتا، در گفت‌وگو با رویترز، درباره نگرانی‌هایی که به دلیل گزارش احتمال یک همه‌گیری دیگر ناشی از این ویروس جدید مطرح شده را «بیش از حد» خواند.

او به رویترز گفت در مقایسه با سال ۲۰۱۹، جمعیت نسبت به ویروس‌های مشابه سارس ایمنی زیادی دارد که ممکن است خطر همه‌گیری را کاهش دهد.

این استاد بیماری‌های عفونی با اشاره به این‌که مطالعه نشان داده ویروس تازه نسبت به ویروس سارس-کووید-۲ به طور قابل‌توجه قابلیت کمتری برای اتصال به پروتئین گیرنده ای‌سی‌ایی۲ دارد و با در نظرگفتن سایر عوامل نامطلوب برای تطبیق انسانی، به رویترز گفت «درباره خطر ظهور یک همه‌گیری تازه در جمعیت‌های انسانی نباید اغراق شود.»

بیشتر بخوانید:

کروناواکسن‌هاویروس
نظرات (0)
افزودن نظر