خروج گسترده پزشکان زن از شفاخانه فرانسوی‌ها در کابل بحران درمانی را تشدید کرده است

لوموند گزارش داد که تنها از شفاخانه فرانسوی‌ها در کابل تاکنون ۱۵۶ کادر پزشکی زن کار خود را ترک کرده‌اند. در این شفاخانه ۲۸۰ کادر پزشکی زن کار می‌کردند ولی در حال حاضر تنها ۱۲۴ نفر سر کار می‌آیند. این روزنامه خالی شدن مراکز پزشکی از کادر درمان را به یک «کابوس» تشبیه کرده است.

روزنامه فرانسوی لوموند روز جمعه، ۱۲ دلو، در گزارشی از وضعیت شفاخانه فرانسوی‌ها در کابل نوشت اعمال محدودیت‌ها بر کادر صحی زن توسط طالبان، نیمی از جمعیت این کشور را در معرض خطر قرار داده است.

این رسانه نوشت که از میان ۹ متخصص احیای بیماران در این شفاخانه، ۸ نفر کار خود را رها کرده‌اند.

اریک چیسون، رئیس شفاخانه فرانسوی‌ها در کابل گفت: سیاست‌های زن‌ستیزانه طالبان افغانستان را از کادر صحی زن خالی می‌کند.

او تاکید کرد که در حال حاضر مراکز درمانی یکی پس از دیگری در حال بسته شدن‌ هستند».

رئیس شفاخانه فرانسوی‌ها در کابل می‌گوید به دلیل کاهش فعالیت مراکز درمانی نهادهای بین‌المللی، شمار مراجعه کنندگان به این بیمارستان به‌طور روزافزون در حال افزایش است.

او گفت: «هجوم روزافزون بیماران به این شفاخانه یک سونامی است».

اریک چیسون اذعان می‌کند که سازمان بین‌المللی صلیب سرخ و پزشکان بدون مرز خدمات بهداشتی و درمانی خود در افغانستان را کاهش داده است.

او می‌گوید این سازمان‌های بین‌المللی در حال خارج شدن از افغانستان‌اند.

روزنامه فرانسوی لوموند در این گزارش نوشته است که ماموران امر به معروف طالبان برای نظارت در دهلیزها و سایر بخش‌های این شفاخانه حضور دارند. این روزنامه تصریح کرده است که ماموران امر به معروف طالبان از جدایی زنان و مردان کارمند و بیمار در این شفاخانه به‌طور مرتب نظارت می‌کنند.

در گزارش روزنامه لوموند آمده است که وزارت صحت عامه طالبان مسئولان شفاخانه فرانسوی‌ها را مجبور کرد نقاشی را از دیوار این مرکز صحی پاک کنند که زنی را در حال به آغوش کشیدن کودکش نشان می‌داد.

روزنامه لوموند در حالی از کاهش روزافزون کادر صحی زن در افغانستان هشدار داده است که طالبان اخیراً تنها امکان باقی مانده آموزش پزشکی برای زنان را نیز منع کرد. طالبان از حدود سه سال به این سو آموزش‌ زنان و دختران بالاتر از صنف ششم را منع قرار داده است.

بستن مراکز آموزش‌های پزشکی زنان توسط طالبان واکنش بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی را برانگیخت. به گفته این سازمان‌ها، با بسته شدن این مراکز آموزشی، در چند سال آینده هیچ کادر پزشکی زن در افغانستان وجود نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید:

شفاخانه فرانسوی‌ها
نظرات (0)
افزودن نظر