ستانکزی: برای مهار آب‌های افغانستان باید سدسازی با جدیت آغاز شود

عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه طالبان، در کنفرانس ملی تغییرات اقلیمی در کابل بر ضرورت مهار آب‌های افغانستان تاکید کرد. او هشدار داد که اگر آب کشور همچنان بدون کنترل به کشورهای دیگر جریان یابد، در آینده‌ای نه‌چندان دور مردم حتی آب آشامیدنی نیز نخواهند داشت.

او از مسئولان این گروه خواست با «سرعت، جدیت و متانت» اقدام به سدسازی کرده و آب‌های افغانستان را مهار کنند.

اداره محیط زیست طالبان روز چهارشنبه، ۲۶ جدی، نشستی را تحت عنوان «کنفرانس ملی تغییرات اقلیمی» به‌منظور بررسی نتایج و پیامدهای بیست‌ونهمین نشست جهانی تغییرات اقلیمی در کابل برگزار کرد.

در این نشست، عباس ستانکزی گفت که افغانستان با بحران کمبود آب مواجه است و سطح آب به‌طور مداوم کاهش می‌یابد.

ستانکزی هشدار داد: «اگر ما آب خود را مهار و کنترل نکنیم و آب همین‌گونه بی‌رویه به جاهای دیگر برود، این موضوع به زیان ما تمام خواهد شد. روزی خواهد رسید که در سراسر افغانستان حتی آب آشامیدنی نخواهیم داشت.»

او از وزارت انرژی و آب طالبان خواست با استفاده از امکانات موجود، در زمینه مهار آب و ساخت سدها فعالیت بیشتری انجام دهد. وی گفت: «من اطمینان دارم که وزارت انرژی در این زمینه کار می‌کند، اما این تلاش‌ها کافی نیست. باید با سرعت، جدیت و متانت بیشتری کار شود تا در چند سال آینده آب‌های خود را به کنترل درآوریم.»

او با اشاره به پیامدهای جنگ‌های طولانی‌مدت در افغانستان، اظهار داشت که این جنگ‌ها خسارات جدی به محیط زیست کشور وارد کرده‌است. این مقام طالبان افزود که حدود ۸۰ درصد جنگل‌های افغانستان تخریب شده است.

ستانکزی همچنین در بخشی از سخنانش خطاب به نماینده سازمان ملل متحد گفت: «این وظیفه شماست که در بخش محیط زیست اقدامات عملی انجام دهید.»

سدسازی طالبان نگرانی کشورهای منطقه از جمله ایران و آسیای مرکزی را برانگیخته است.

مقامات ایرانی با اشاره به سدسازی طالبان در حوزه غرب تهدید کرده‌اند که حق‌آبه خود را به زور از طالبان می‌گیرند. کشورهای آسیای مرکزی نیز نگران ساخت کانال قوش تیپه هستند.

بیشتر بخوانید:

افغانستان
نظرات (0)
افزودن نظر