فرید حمیدی، دادستان پیشین افغانستان، از طالبان به خاطر نپرداختن حقوق بازنشستگان انتقاد کرد و آن را غصب آشکار حقوق و ملکیت افراد دانست. دهها هزار بازنشسته از سه سال بدینسو معاش بازنشستگی دریافت نکردهاند.
هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان، نظام بازنشستگی در افغانستان را منحل کرده و حقوق بازنشستگان را قطع کرده است.
بازنشستگان در یک سال گذشته بارها در کابل و ولایات دست به اعتراض زده و خواهان پرداخت حقوق خود شدهاند، اما طالبان تاکنون هیچ پاسخی به آنها نداده است.
در آغاز هفته جاری نیز گروهی از بازنشستگان در کابل در گردهمایی اعتراضی از طالبان خواستند تا سرنوشت حقوق بازنشستگی آنها را روشن کنند. آنها میگویند زمستان و فقر زندگی آنها را تلخ کرده و در نهایت باید پولهایی که از حقوق آنها کسر شده است به آنان پرداخت شود.
آقای حمیدی در واکنش به این وضعیت، طالبان را «گروه غاصب» خواند و گفت: «این گروه به سلسله سیاستهای مالی ظالمانه خود، از جمله وضع مالیات کمرشکن علیه فقیرترین اقشار جامعه، جمعآوری عشر و زکات خلاف شرع و حق، باجگیری در جادهها و شاهراهها و چپاول معادن کشور» همچنان حقوق بازنشستگان را حیف و میل میکند.
او افزود که طالبان با وجود دریافت «ماهانه چهل میلیون دالر شرم پولی، قاچاق مواد مخدر، فروش ویزای پاکستان، فروش سلاحهای باقیمانده از اردو و پولیس ملی و دهها منبع فساد دیگر»، باز هم چشم به حقوق بازنشستگان دوخته است.
حمیدی تاکید کرد که بازنشستگان از آسیبپذیرترین اقشار جامعه اند و آنها سالها به مردم و حکومت خدمت کرده اند. به گفته او، متقاعدین از حقوق و دستمزد خود به خزانه بازنشستگی پول پرداختند تا در ایام پیری و ناتوانی به کسی نیازمند نشوند.
او گفت: «معاش بازنشستگی حق و ملکیت شخص بازنشسته است و هیچ مقامی حق تصرف در آن را ندارد.»
بربنیاد گزارشها حدود ۱۵۰ هزار فرد بازنشسته از سه سال بدین سو حقوق خود را دریافت نکردهاند. هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان، در ماه حمل امسال فرمان داد که سهم بازنشستگی از حقوق ماهانه کارمندان کسر نشود. این فرمان به نحوی به معنای لغو نظام بازنشستگی در افغانستان بود.
بیشتر بخوانید: