طالبان: حقوق بشر به تعریف کشورهای غربی را نمی‌پذیریم

در روز جهانی حقوق بشر، سخنگوی طالبان گفت این گروه اصول حقوق‌بشر را در «چارچوب شریعت و فرهنگ افغان‌ها» می‌پذیرد. ذبیح‌الله مجاهد با رد انتقاد تند کشورها و نهادهای بین‌المللی از وضعیت حقوق بشر در افغانستان، گفت طالبان حقوق بشر را نقض نکرده است.

او به رادیو تلویزیون ملی گفت که این کشورها، «افغانستان را از دید خود نه بلکه از دید اسلام، فرهنگ و ارزش‌های افغانی ببینند.»

انتقادهای او معطوف به اظهارات مقام‌ها و سازمان‌های بین المللی حقوق بشری است که در سه سال گذشته با گزارش‌های خود تصویری بحرانی و تیره از وضعیت حقوق بشر در افغانستان ترسیم کرده اند.

روز گذشته، گزارشگران ویژه سازمان ملل گفتند که طالبان با حذف زنان از عرصه عمومی و ممنوع کردن کار آنان در همه رشته‌ها، به «زن کشی» روی آورده است.

این در حالیست که از نظر طالبان، ممنوعیت کار و آموزش زنان نقض حقوق بشر نیست و خانه نشین کردن زنان برای حمایت از آنان است.

سخنگوی طالبان درخواست‌های جهانی مبنی بر تامین حقوق‌بشر در افغانستان را مغایر با ارزش‌های اسلامی و فرهنگ افغانی دانست و گفت: «عین حقوقی که در غرب رایج است، خواستن آن از مردم افغانستان اصولی نیست.»

او افزود که موضوع حقوق‌بشر را بر مبنای «چارچوب‌های ارزشی و فرهنگ و باور افغانی تعریف می‌کنیم.»

کشورهای غربی از طالبان خواسته اند که مانند دیگر کشورهای اسلامی، به زنان اجازه درس و تحصیل را بدهند اما این گروه درس خواندن دختران بالاتر از صنف ششم را مخالف شریعت می‌داند.

مجاهد با ادعای اینکه «حقوق‌بشر و حق تمام شهروندان در افغانستان تامین است»، افزود که با آمدن این گروه، «از مرگ‌ومیر و تلفات انسانی جلوگیری شده است.»

تلفات انسانی پس از سقوط حکومت پیشین در افغانستان کاهش یافته است. در ۲۰ سال گذشته، افراد ملکی زیادی در درگیری طالبان با حکومت و همچنین حملات انتحاری این گروه در شهرها کشته و زخمی شدند.

نمایندگی سازمان ملل در افغانستان، روز سه‌شنبه هشدار داد که وضعیت حقوق‌بشر به‌ویژه وضعیت زنان در افغانستان رو به وخامت است. یوناما در روز جهانی حقوق بشر (۲۰ قوس) گفت که مشروعیت طالبان منوط به احترام به حقوق‌بشر است.

بیشتر بخوانید:

حقوق بشرطالبان
نظرات (0)
افزودن نظر