سازمان پزشکان بدون مرز هشدار داده که ممنوعیت‌های طالبان آینده خدمات صحی زنان را تهدید می‌کند

سازمان پزشکان بدون مرز در واکنش به ممنوعیت اخیر طالبان بر تحصیل زنان و دختران در انستیتوت‌های طبی در کشور گفته است که این ممنوعیت «تهدیدی» برای آینده خدمات صحی به زنان است.

این سازمان در بیانیه‌ای گفته است، با وجودی که تعداد کارمندان صحی زن در حال حاضر با توجه به جدایی شفاخانه‌های مرد و زن در افغانستان ناکافی است؛ اما ممنوعیت جدید توسط طالبان، دسترسی به مراقبت‌های صحی با کیفیت را بیش‌تر محدود می‌کند و «خطرات جدی» برای آینده آن ایجاد می‌کند.

بر اساس این بیانیه، میکائیل لی پیه رئیس نمایندگی سازمان پزشکان بدون مرز در افغانستان گفته است: «هیچ ساختار مراقبت صحی بدون پزشکان زن تحصیل کرده وجود ندارد. ۵۰ درصد کادر پزشکی ما زن هستند. تصمیم به ممنوعیت تحصیل زنان در موسسات پزشکی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بی‌طرفانه مراقبت‌های صحی محروم می‌کند.»

او با طرح پرسشی می‌افزاید که اگر هیچ دختری نتواند در مکتب متوسطه تحصیل کند و هیچ زنی نتواند در دانشگاه یا موسسات پزشکی تحصیل کند؛ متخصصان صحی زن آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغانستان در آسیب‌پذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت.

میکائیل لی پیه تاکید می‌کند: «برای این‌که خدمات ضروری برای همه جنسیت‌ها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیت‌ها ارائه شوند.»

در این بیانیه افزوده شده که این سازمان به فعالیت‌هایش در افغانستان ادامه خواهد داد.

بیشتر بخوانید:

سازمان پزشکان بدون مرز
نظرات (0)
افزودن نظر