طالبان مدعی شد؛ کانال قوش تپه در آخرین روزهای کاری خود قرار دارد

با وجود نگرانی کشورهای آسیای میانه، طالبان پروژه ساخت کانال انتقال آب قوش تپه را با قدرت ادامه می‌دهد.

بر اساس گزارش تلویزیون ملی افغانستان تحت کنترل طالبان، کار فاز اول این پروژه ۹۵ فیصد پیشرفت داشته است.

ریاض الدین شریفی، معاون شرکت انکشاف ملی افغانستان اعلام کرده که یک هزار و ۳۰۰ دستگاه ماشین در این پروژه عظیم مشغول به کار هستند.

فاز دوم کانال قوش تپه نیز آغاز شده و ساخت سربند آن ۳۵ فیصد تکمیل شده است. این کانال ۲۸۵ کیلومتری از ولسوالی کلدار بلخ آغاز و در اندخوی ولایت فاریاب به پایان می‌رسد.

اقدام طالبان برای انتقال آب از حوزه آبریز دریای آرال، نگرانی کشورهای همسایه مانند اوزبکستان، قزاقستان و ترکمنستان را برانگیخته است.

معاون وزیر آب قزاقستان هشدار داده که این اقدام، آب را از این حوزه می‌گیرد. شوکت میرضیایف، رییس جمهور ازبکستان نیز گفته که این کانال می‌تواند رژیم آب و تعادل را در آسیای میانه تغییر دهد.

بیشتر بخوانید:

کانال قوش
نظرات (0)
افزودن نظر