">
تلویزیون چکاد

بازداشت ۱۰ زن در هلمند به دلیل «نداشتن چادری»؛ طالبان بر محدودیت‌های پوشش افزود

6

چهار منبع محلی، به شمول دو خبرنگار، تأیید کرده‌اند که روز دوشنبه، ۱۰ زن در لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند، توسط محتسبان طالبان بازداشت شده‌اند.

به گفته منابع، این زنان به دلیل نداشتن چادری و پس از یک مشاجره لفظی با مأموران امر به معروف و نهی از منکر طالبان بازداشت شده‌اند و تاکنون از وضعیت آنان خبری در دست نیست.

یک گواه رویداد که نخواست نامش فاش شود، گفته است: «در هلمند باید چادری پوشیده شود، اما آنان چادری نداشتند، محتسبان زنان را بازداشت کردند و معلوم نیست که زنان بازداشت‌شده رها شده‌اند یا نه.»

یکی از باشنده‌گان هلمند نیز گفته است که در سه روز گذشته وضعیت بازار به شدت خراب شده و بازداشت‌ها افزایش یافته است. به گفته او، به دکان‌داران گفته شده است که به کسانی که چادری ندارند، اجناس نفروشند.

در همین حال، باشندگان هرات می‌گویند که طالبان دو دانش‌آموز دختر را هنگام رفتن به یک مرکز آموزشی بازداشت کرده‌اند. یک باشنده هرات گفته است که مردم از وضعیت موجود خسته و افسرده شده‌اند و هیچ راهی برای اعتراض ندارند.

سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، این بازداشت‌ها را رد کرده، اما تأکید کرده است که محتسبان این وزارت برای عملی‌سازی «امر به معروف و نهی از منکر» متعهد هستند.

با این حال، منابع محلی و گزارش‌های قبلی نشان می‌دهد که طالبان در ماه‌های اخیر محدودیت‌های شدیدتری بر پوشش زنان اعمال کرده و بازداشت‌های گسترده‌ای را در این زمینه انجام داده است. پیش از این نیز شماری از زنان در هرات گفته بودند که در تنها دو روز، ۹ زن در این شهر بازداشت شده‌اند.

رقیه ساعی، فعال حقوق زن و زندانی پیشین در نزد طالبان، می‌گوید که در زندان‌های طالبان با خشونت سیستماتیک و وحشت‌ناک روبه‌رو شده است و «هیچ گونه مصونیت در زندان‌های طالبان وجود ندارد.»

بیشتر بخوانید:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.