">
تلویزیون چکاد

ایران نسبت به تشدید تنش میان افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرد

46

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، گفته است که این کشور نسبت به وضعیت پیش‌آمده میان افغانستان و پاکستان نگران است.

او هشدار داده است که تشدید تنش میان دو طرف، پیامدهایی فراتر از این دو کشور در پی خواهد داشت.

بقایی در یک نشست خبری گفته است: «نگران این وضعیت هستیم و حق داریم نگران باشیم؛ زیرا هر دو کشور همسایه و مسلمان ما اند و افزایش تنش میان آنان تبعات گسترده خواهد داشت.»

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تأکید کرده است که توصیه تهران، گفت‌وگو، خویشتنداری و حل اختلاف‌ها از راه‌های دیپلوماتیک است.

او افزوده است که ایران آمادگی دارد برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها، از مساعی جمیله خود استفاده کند.

بقایی ابراز امیدواری کرده است که گفت‌وگوی مبتنی بر حسن نیت میان طالبان و پاکستان، به پایان وضعیت کنونی بینجامد.

در همین حال، تنش‌ها میان طالبان و اسلام‌آباد در هفته‌های اخیر افزایش یافته است. مقام‌های پاکستانی، به‌شمول مقام‌های ارشد این کشور، طالبان افغانستان را به حمایت و پناه‌دادن به تحریک طالبان پاکستان، موسوم به «تی‌تی‌پی»، متهم کرده‌اند.

پاکستان ادعا کرده است که این گروه حملات خود را از پناهگاه‌هایی در داخل افغانستان سازماندهی می‌کند.

در پی این ادعاها، نظامیان پاکستانی چندین حمله هوایی را بر بخش‌هایی از افغانستان، به‌شمول کابل و ولایت‌های شرقی، انجام داده‌اند و گفته‌اند که اعضای تی‌تی‌پی را هدف قرار داده‌اند.

به‌تازگی نیز جنگنده‌های پاکستانی حوالی ساعت ۱۲ شنبه‌شب، دوم حوت، بخش‌هایی از ولسوالی‌های خوگیانی، غنی‌خیل و بهسود در ننگرهار و ولسوالی برمل در پکتیکا را بمباران کردند.

وزارت دفاع طالبان در واکنش گفته است که آنان «در زمان مناسب، پاسخ حساب‌شده» به این حملات خواهند داد.

در اعلامیه این وزارت آمده است: «حمله به اهداف غیرنظامی و مراکز دینی، نشان‌دهنده شکست‌های اطلاعاتی و امنیتی ارتش پاکستان است و این‌گونه تجاوزها هرگز مشکلات داخلی آنان را پنهان نخواهد کرد.»

مقام‌های پاکستانی مدعی اند که در این حملات، «مخفی‌گاه‌های تی‌تی‌پی و داعش شاخه خراسان» هدف قرار گرفته و نزدیک به ۷۰ «هراس‌افکن» کشته شده‌اند.

طالبان این حملات را «تجاوز و حمله بر غیرنظامیان» خوانده و گفته‌اند که در ولسوالی بهسود ننگرهار، بیش از ۲۰ غیرنظامی، به‌شمول زنان و کودکان، کشته شده‌اند.

وزارت اطلاعات و پخش پاکستان پیش‌تر اعلام کرده بود که این حملات در پاسخ به حملات انتحاری و موتر بمب در مسجد شیعیان در اسلام‌آباد، باجور و بنو در ماه رمضان انجام شده است.

مسئولیت آن حملات در خاک پاکستان را تحریک طالبان پاکستان و همچنان داعش شاخه خراسان بر عهده گرفته بودند.

بیشتر بخوانید:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.