در حالی که طالبان به محدودیتهای شدید علیه زنان ادامه میدهند و انتقادهای جهانی از این گروه افزایش یافته، مقامهای طالبان میگویند که آنها شرایط لازم برای به رسمیت شناخته شدن را دارند و جامعه جهانی نباید این موضوع را به مسائل زنان گره بزند.
نورالدین ترابی، رییس اداره مبارزه با حوادث طالبان، در گفتوگو با رسانهها تأکید کرد که موضوع آموزش دختران، کار زنان و دولت فراگیر در گفتوگوهای دوحه مطرح نبوده و این موارد بهانههای تازه جامعه جهانی برای به رسمیت نشناختن طالبان است.
ترابی مدعی شد که کابینه این گروه از اقوام مختلف تشکیل شده و از این لحاظ نیز فراگیر است. او گفت: «در دنیا وقتی انقلابی رخ میدهد، ظرف چند روز به رسمیت شناخته میشود، چرا ما نشدیم؟ اگر معیار فراگیری است، ما ازبک، تاجیک، بلوچ و دیگران را داریم.»
به گفته او، مسائلی چون آموزش زنان، کار زنان یا ساختار سیاسی افغانستان، موضوعات داخلی است و هیچ کشوری حق مداخله در آن را ندارد.
ترابی همچنین افزود که طالبان در تلاشاند کشورهای غربی را متقاعد کنند که تعامل با این گروه را آغاز کنند تا به گفته او، مشکلات به مرور زمان رفع شوند.
در بخشی از سخنانش، ترابی گفت که توافقنامه دوحه با امریکا شامل هیچ معاملهای روی ارزشهای اسلامی طالبان نبوده و ادعا کرد که مواد این توافقنامه کاملاً علنی است.
با این حال، امریکا بارها طالبان را به نقض تعهدات این توافقنامه متهم کرده و گفته است این گروه به وعدههایش درباره مبارزه با تروریزم و احترام به حقوق بشر پایبند نبوده. طالبان نیز امریکا را به نقض این توافقنامه متهم میکند.
کارشناسان میگویند جز خروج نیروهای امریکایی، بسیاری از مفاد این توافقنامه، از جمله گفتوگوی بینالافغانی و جلوگیری از تبدیل شدن افغانستان به پناهگاه تروریزم، اجرا نشده است.
بیشتر بخوانید: