">
تلویزیون چکاد

زلمی خلیلزاد اقدام طالبان در منع جهاد خارجی را گامی مثبت خواند

155

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین ایالات متحده در امور افغانستان، از موضع‌گیری اخیر طالبان در منع مشارکت جنگجویان این گروه در جنگ‌ها و عملیات‌های موسوم به «جهاد» در خارج از افغانستان استقبال کرده و آن را گامی مثبت توصیف کرده است.

خلیلزاد روز چهارشنبه، ۷ جوزا، با نشر پیامی در شبکه اجتماعی اکس اعلام کرد که طالبان به‌طور رسمی اعضای خود را از پیوستن به گروه‌های مسلح در بیرون از مرزهای افغانستان منع کرده‌اند.

او در این پیام با اشاره به سخنان یکی از مقام‌های طالبان، نوشته است که رهبری این گروه به‌صراحت فرمان داده که عزیمت به کشورهای دیگر به نیت جهاد «جایز» نیست و هرگونه اقدام در این مسیر، بدون اجازه رسمی از امیر طالبان، خلاف محسوب شده و پیامدهای آن برعهده فرد متخلف خواهد بود.

در ویدیویی که از سوی خلیلزاد نیز منتشر شده، سعیدالله سعید، یکی از اساتید کمپ نظامی فرماندهی امنیه طالبان در کابل، در یک نشست رسمی می‌گوید: «این نوع جهاد برای ما مشروع نیست. هر فردی که سرخود به چنین کاری دست بزند، باید مسئولیت آن را خود به دوش بکشد.» این اظهارات، بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشته است.

هرچند طالبان تاکنون به‌صورت رسمی هیچ‌گونه فرمان کتبی از رهبرشان درباره این منع منتشر نکرده‌اند، اما گزارش‌هایی در سال گذشته نیز حکایت از مخالفت رهبر این گروه با حضور نیروهای طالبان در عملیات‌های مسلحانه در کشورهای دیگر داشت.

با این حال، برخی اعضای طالبان در رسانه‌های اجتماعی از طرح‌هایی برای جهاد در بیرون، به‌ویژه در خاک پاکستان، سخن گفته‌اند.

این موضع‌گیری در حالی صورت می‌گیرد که حکومت طالبان همواره از سوی برخی کشورهای همسایه، به‌ویژه پاکستان، به حمایت از گروه‌های افراطی مانند تحریک طالبان پاکستان (TTP) و جدایی‌طلبان بلوچ متهم شده است.

پاکستان بارها نسبت به پناه گرفتن این گروه‌ها در افغانستان و استفاده آن‌ها از خاک این کشور برای حملات بر ضد نیروهای امنیتی پاکستانی هشدار داده است.

در همین حال، نگرانی‌ها در سطح منطقه نیز رو به افزایش است.

اندره بیلوسوف، وزیر دفاع روسیه، در نشست اخیر سازمان پیمان امنیت جمعی که در بیشکک برگزار شد، اعلام کرد تهدید اصلی در آسیای مرکزی از سوی گروه‌های افراطی مستقر در افغانستان ناشی می‌شود. او شمار این گروه‌ها را بیش از ۲۰ گروه با جمعیتی بالغ بر ۱۵ هزار جنگجو تخمین زد.

در پاسخ، طالبان این اتهامات را رد کرده و همواره تاکید کرده‌اند که از خاک افغانستان هیچ تهدیدی متوجه کشورهای همسایه نیست و این کشور به کسی اجازه داده نخواهد شد تا از آن برای بی‌ثبات‌سازی منطقه استفاده کند.

بیشتر بخوانید:

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.